Over mij

Stéphanie van den Brand

Ik was een creatief kind, het was dan ook voor niemand een verbazing toen ik na de middelbare school koos voor een creatieve opleiding. Na de middelbare school vertrok ik naar Eindhoven om aan het Grafisch Lyceum (huidige St. Lukas) Multimedia Vormgeven te studeren. Tijdens het afronden van deze studie besloot ik al dat ik mij verder wilde verdiepen in de visuele communicatie, er was immers nog zo veel te leren.

Na de studie in Eindhoven afgerond te hebben ben ik weer richting het zuiden gekomen om in Maastricht aan de Academie voor Beeldende Kunsten (huidige MAFAD) te gaan studeren. Daar koos ik voor de opleiding Visuele Communicatie. Daar waar ik in Eindhoven een goede theoretische basis heb gelegd over marketing en communicatie, heb ik me in Maastricht juist toegelegd op de beeldende en visueel inhoudelijke uitwerking van projecten, om tot een goed communicerend eindproduct te komen. Een goede combinatie, waardoor ik nu veel theoretische en praktische kennis, met voldoende vaardigheden, kan bieden. Op de pagina Services vind je meer over de werkzaamheden die ik bied!

Tijdens mijn studie in Maastricht ben ik voorzichtig begonnen met het aannemen van freelance opdrachtjes. Na mijn afstuderen in 2011 besloot ik om de sprong te wagen en als freelance ontwerper aan de slag te gaan. Door de jaren heen heb ik me verder verdiept in het ontwikkelen (zelfstudie) van websites en het maken van foto’s. Fotografie is altijd al een grote interesse geweest, vandaar dat ik in 2016/2017 een opleiding Fotografie heb gevolgd in Hasselt (BE). Hierdoor heb ik mijn werkzaamheden kunnen uitbreiden zodat ik een breed pakket aan werkzaamheden kan bieden.

Als ik niet aan het werk ben in mijn studio voor werk in opdracht of persoonlijke projecten, ben ik vaak bezig met andere creatieve bezigheden van haken tot potten draaien op de pottenbakkersschijf. Ook hou ik van een goede rommelmarkt op zondagmorgen, een fijne film of een tripje naar mijn favoriete stad Berlijn.